PREMIJER HRVATSKE U MOSTARU: Plenković stigao kod Čovića, dočekao ga crveni tepih

Za sutra, 2. maja prema protokolu Vlada Republike Hrvatske će Plenković prisustvovati na svečanosti otvaranja 24. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koja počinje u 11 sati, te se obrati javnosti.

  • Vijesti

  • 01. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i lider HDZ- a BiH Dragan Čović sastali su se večeras u Mostaru sa delegacijama, javlja Klix.ba.

Sastanak se održava u zgradi Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, a među prisutnima su hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Goran Grlić Radman, te predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Hrvatski premijer je boravak u Mostaru počeo susretom s mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem u sjedištu Mostarsko-duvanjske biskupije, gdje ne posjetio umjetničku galeriju koju je financirala Republika Hrvatska.

Za sutra, 2. maja prema protokolu Vlada Republike Hrvatske će Plenković prisustvovati na svečanosti otvaranja 24. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koja počinje u 11 sati, te se obrati javnosti.

Očekuje se i dolazak visokih zvaničnika sa svih nivoa vlasti iz BiH, regije i zemlja svijeta na sajamsku manifestaciju koja se održava u partnerstvu sa Izraelom.

Kako su organizatori najavili, tokom petodnevne manifestacije će se održati niz bilateralnih susreta, konferencija i edukativnih radionica, te zanimljivih sadržaja za sve generacije.

Očekuje se dolazak nekoliko desetina hiljada posjetitelja na prostoru od 30 hiljada metara kvadratnih u industrijskoj zoni Hercegovine, gdje će se od 2. do 6. maja predstaviti 800 izlagača iz 30 zemlja svijeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...