Politika
MITO, KORUPCIJA I (L)ELEK - TEK SLIJEDE: Sukob između Vučićevih i Dodikovih ljudi prerasta u pravi rat, evo šta se krije iza svega...
Prije 10 min0
Odlična ideja za slasne zalogaje u kojima glavnu ulogu igra brokula
Gastro
02. Maj 2023
0
Hrskavi popečci ili samo vege burger u drugačijoj verziji. Uglavnom, odlična ideja za slasne zalogaje u kojima glavnu ulogu igra brokula.
Ovaj proljetni recept odličan je izbor i zbog toga što se popečci ne prže u ulju, već se peku u pećnici. Dodajte omiljeni prilog ili sve složite u burger sa sastojcima koje obožavate i sigurno će se ovo jelo često u budućnosti naći na vašem jelovniku...
Sastojci za popečke od brokule:
200 g brokule
120 g naribanog polutvrdog sira (npr. cheddar)
50 g krušnih mrvica
3 mlada luka
2 jaja
2 češnja češnjaka
sol i papar po želji
biljno ulje
Priprema: Skuhajte brokulu na pari pa je zdrobite vilicom i pomiješajte s izmućenim jajima, mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i mladim lukom. Smjesu posolite i popaprite po želji.
Od dobivene smjese napravite kuglice otprilike iste veličine te ih spljoštite u popečke. Stavite ih na lim za pečenje te ih lagano premažite uljem. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i hrskavu koricu. Dobar tek!
Politika
MITO, KORUPCIJA I (L)ELEK - TEK SLIJEDE: Sukob između Vučićevih i Dodikovih ljudi prerasta u pravi rat, evo šta se krije iza svega...
Prije 10 min0
Hronika
JEZIVI PRIZORI S LICA MJESTA: Najmanje 37 mrtvih u padu autobusa u provaliju, među poginulima...
Prije 22 min0
Ekonomija
RADIKALNE PROMJENE: Mercator imenovao novog direktora, ukupan dug iznosi...
Prije 31 min0
Gastro
MOŽE I BEZ MESA: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite salatu… (VIDEO)
Prije 40 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
GORDON RAMSAY O POPULARNOM TRENDU: "Nema šanse da ćemo to uvesti kako biste se do 22:30 osjećali manje kao debeli..."
10. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.