JASMIN MUJANOVIĆ U NEVJERICI: Desničarski premijer Hrvatske Andrej Plenković otkrio pravo lice, podržala ga Željana Zovko…

Nedugo nakon Plenkovićeve objave, njegovu poruku proslijedila je HDZ-ova europarlamentarka Željana Zovko.

  • Vijesti

  • 03. Maj 2023  

  • 23

Jasmin Mujanović, bh. politilog s američkom adresom komentirao je poziv premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

-Desničarski premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković obilježava smrt ministra odbrane Hrvatske Gojka Šuška, kojeg je ICTY izravno upleo u široku kampanju zločina protiv čovječnosti protiv bošnjačkih civila od strane Tuđmanovog režima preko svojih lokalnih hrvatskih nacionalističkih zastupnika u Bosni i Hercegovini. Još više trijumfalizma nakon zagrebačkog izbornog inženjeringa u Bosni i Hercegovini, poručio je Mujanović.

Podsjetimo, Plenković je najavio obilježavanje 25. godišnjice smrti ratnog ministra odbrane RH Gojka Šuška, inače rođenog u Širokom Brijegu.

-Evocirat ćemo uspomenu na njegovu ulogu u Domovinskom ratu, poveznicu s BiH, kao i onu s hrvatskim iseljeništvom te ulogu najbližeg suradnika predsjednika Tuđmana, poručio je Plenković na društvenim mrežama.

Nedugo nakon Plenkovićeve objave, njegovu poruku proslijedila je HDZ-ova europarlamentarka Željana Zovko.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...