TRUMP PROVOCIRA AMERIČKOG PREDSJEDNIKA: "Biden neće na krunidbu jer nije fizički sposoban"

Na krunidbi u subotu, osamdesetgodišnjeg Joea Bidena predstavljat će njegova supruga Jill. 

  • Svijet

  • 04. Maj 2023  

  • 2

Bivši američki predsjednik Donald Trump kritizirao je svog nasljednika u Bijeloj kući jer neće prisustvovati krunidbi britanskog kralja Charlesa III, za što po njegovu mišljenju nije fizički sposoban, a on, Trump, da je još na dužnosti, sigurno bi u subotu bio na tom događaju, rekao je u intervjuu.

"Mislim da on fizički nije za to sposoban, mislim da je to za njega tjelesni napor", rekao je 76-godišnji Trump u intervju za GB News objavljen u srijedu. 

Trump je to govorio u intervju koji je vodio Nigel Farage, bivši predsjednik eurofobne i protuimigrantske stranke UKIP koji je postao televizijski voditelj.

Donald Trump, koji se nada i u sljedećoj utrci za Bijelu kuću boriti s Bidenom 2024., "iznenađen" je Bidenovim izostankom što tumači kao veliki "manjak poštovanja".

Da sam ja u Bijeloj kući sigurno bih došao, izjavio je Donald Trump koji je intervju dao na golfu terenu koji posjeduje u Škotskoj.

Na krunidbi u subotu, osamdesetgodišnjeg Joea Bidena predstavljat će njegova supruga Jill. 

Do danas nijedan američki predsjednik nije prisustvovao krunidbi nekog britanskog monarha, podsjetili su nedavno američki i britanski dužnosnici. 

Bijela kuća je inzistirala na činjenici da nedolazak Joea Bidena, koji se inače ponosi svojim irskim korijenima, nije znak prezira.

Joe Biden je osim toga prihvatio kraljevnu pozivnicu za državnu posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...