TAJANSTVENE SUPRUGE HRVATSKIH TAJKUNA: Ko su žene koje stoje iza najbogatijih ljudi u državi?

Njihove supruge rijetko se medijski eksponiraju

  • Regija

  • 07. Maj 2023  

  • 0

O hrvatskim tajkunima i poduzetnicima u javnom se prostoru često progovara, ali se zato njihove supruge u medijskom prostoru rijetko eksponiraju.

Vesna je uvijek bila uz Todorića

U skladu s time godinama je u sjeni svog supruga Ivice Todorića živjela Vesna Bašić-Todorić koju se u javnosti i prije sloma Agrokora rijetko moglo vidjeti. Kada bi se ipak povremeno pojavila na nekim događanjima u središte pažnje dolazila je zbog svojih skupocjenih torbi i dizajnerske odjeće. Veliku pažnju gospođa Todorić prvukla je u vrijeme kada je ovaj par nakratko preselio u London u jeku afere Agrokor, nakon koje su se ipak ubrzo odlučili na povratak u Zagreb gdje godinama žive u Kulmerovom dvorcu, piše Dnevno.hr.

Inače je Vesna kćerka automehaničara Ivice Bašića koju je Todorić oženio u zagrebačkoj crkvi sv. Marka davne 1975.godine. Par je uz ostalo spojila i ljubav prema ekonomiji, no u njihovoj vezi strasti zasigurno nije nedostajalo. Već godinu dana nakon vjenčanja dobili su svoje prvo dijete kćer Ivu, ubrzo potom rodio se sin Ante, a potom i treće dijete- sin Ivan. Godinama je Vesna Todorić bila samozatajna, a u javnom prostoru posljednji je put istupila nakon sloma Agrokora.

”Nemam riječi kojima bih opisala kako se osjećam u trenucima kad mi supruga tretiraju kao najvećeg krivca u zemlji za koju je srcem radio više nego za svoju obitelj. Moj suprug samo je radio i radio, a ja sam 40 godina bila sama s mojom djecom. I na godišnjim odmorima nikad nije mogao biti s nama zbog svojega posla i sad nam se to ovako obije o glavu” rekla je tada Vesna Todorić za 24 sata te se od tada povukla iz javnosti.

Tajanstvena gospođa Grgić

U javnosti vrlo rijetko istupa i supruga kralja osiguranja Dubravka Grgića Mladenka Grgić koja je rodom iz okoline Gruda u Bosni i Hercegovini. Tajanstvena gospođa Grgić odrasla je u Slavonskom Brodu, a svog supruga s kojim ima troje djece upoznala je u Zagrebu gdje je studirala. Mladenka je danas jedna od najutjecajnijih u kocernu Agram, a iako obitelj preferira luksuz, ona se u javnom prostoru time nikada nije isticala, niti se u tome kontekstu ikada previše spominjala.

U medijima se zato često spominje Maja Tedeschi supruga prvog čovjeka Atlantic grupe Emila Tedeschija. Gospođa Tedeschi pažnju uglavnom privlači svojim besprijekornim modnim kombinacijama zbog kojih je ova arhitektica stekla titulu jedne od najbolje odjevenih Hrvatica. Inače je ova Zagrepčanka tri godine radila na dizajnu obiteljske kuće na Gornjem gradu koji je ujedno i zaštićeni spomenik kulture u kojem je živio i preminuo Ivan pl. Zajc pri čemu je sarađivala sa Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture.

”Maja je arhitektica, osoba s izuzetnim smislom za estetiku, žena koja znanje i učenje stavlja na vrh prioriteta. Naš odnos me nemjerljivo oplemenio” izjavio je Tedeschi svojevremeno za Globus dodajući da je ona istinska muza njegova života.

Supruge o kojima se ne zna gotovo ništa

Na listama najimućnijih Hrvata godinama se pojavljuje i prvi čovjek Nexe grupe Ivan Ergović, no njegova supruga spada u skupinu tajanstvenih dama.

Poznato je tek to da se Ergović tijekom studija oženio i dobio djecu te da je s obitelji živio u stanu u Našicama. Ergović je otac troje djece, a njegova supruga zaposlena je u Našičkom Autocentru.

Sa suprugom Jelenom u Londonu pak živi Danko Končar, koji troje djece ima ikz prvog brak. Poznato je tek kako je supruga Jelena u upravljačkom odboru grupacije Kermas. U skupinu najimućnijih Hrvata spada i Branko Roglić koji je godinama u braku sa suprugom Vjekom odnosno Vjekicom koja nije sklona publicitetu.

Unatoč tome Roglić je jedne prilike otkrio kako je ona važna figura u njegovoj obitelji bez koje niti on ne bi bio to što jest. Vjeka je odgojila sinove Stjepana i Josipa, a na okupu drži i djecu i unuke kojima redovito kuha. ”Vjeka je radila u splitskoj Dalmi, a onda je, 1994., prešla u moju tvrtku “Orvas” u Splitu, što je inače peta po redu od ukupno 18 mojih tvrtki. Bila je dugogodišnja rukovoditeljica financija u “Orvasu”, odakle je, sa 60 godina, otišla, 2008., u penziju. Sad se bavi mnome i unucima”, priznao je svojedobno Branko Roglić.

Intimno vjenčanje Ivana Čermaka

Na svadbi Ivana Čermaka i njegove druge supruge Marijane u zagorskom dvorcu Klokovec nazočilo je svega 40-tak uzvanika i to vjerojatno stoga što se događaj odvijao u ožujku 2007.godine, odnosno u vrijeme kada je Čermak imao problema sa Haaškim sudom zbog proslave Nove godine na mjestu gdje nije bilo prikladno, točnije u restoranu, a Čermaku je uvjet za slobodu bio gotovo doveden do kućnog pritvora. Iz tog razloga Čermak je odlučio vjenčati se u kući, a na vjenčanju je bio pater Mijo Gabrić. U braku s Mirjanom Čermak je dobio sina Bornu.

Već se neko vrijeme na listu najimućnijih Hrvata svrstava u Mate Rimac koji je u braku sa suprugom Katarinom, koja se u javnosti ne pojavljuje pretjerano često. Poznato je da su Katarina i Mate veliki ljubitelji životinja, a osim tog nije tajna da su se vjenčali u Livnu nakon čega je uslijedilo svadbeno slavlje na koje su stigli u njegovoj Neveri. Ovaj se par rijetko može vidjeti skupa, privatni život kriju o javnosti pa tako ni u medijima nisu govorili o svojem ljubavnom životu. Za Katarinu je poznato tek da je i ona iz Livna, studirala je marketing u Zagrebu, a upućeni tvrde da je upravo ona najveća Matina podrška.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...