NIKŠIĆU UPALA KAŠIKA U MED: Javni prihodi u Federaciji porasli za 15 posto!

Prema dostavljenim podacima, na području FBiH instalirano je 96.260 fiskalnih uređaja putem kojih je u aprilu registrovan ukupan promet od 4.6 milijardi KM. 

  • Ekonomija

  • 08. Maj 2023  

  • 9

U Federaciji BiH (FBiH) poreski obveznici su u periodu januar-april uplatili 2.4 milijarde KM javnih prihoda, što je u odnosu isti period prošle godine više za 320 miliona KM ili za 15 posto.

Za prva četiri mjeseca naplaćeni su doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i doprinosi za slučaj nezaposlenosti u ukupnom iznosu od 1.6 milijardi KM, saopšteno je iz Federalne poreske uprave. 

Broj zaposlenih u FBiH u aprilu iznosio je 539.303, što je za 5.143 lica više u odnosu na isti period prethodne godine. 

Prema dostavljenim podacima, na području FBiH instalirano je 96.260 fiskalnih uređaja putem kojih je u aprilu registrovan ukupan promet od 4.6 milijardi KM. 

Ranije je objavljeno da je direkcija Autocesta FBIH osigurala stabilan izvor sredstava za nesmetan nastavak izgradnje autoceste na koridoru 5C u ukuponom iznosu većem od 2,5 milijardi KM.  

Također je objavljeno da su sva veća preduzeća u vlasništvu Federacije BiH (Elektroprivreda, BH Telecom, Igman…) poslovala pozitivno ostvarivši značajnu neto dobit veću od 300 miliona KM. 

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...