DEMONSTRACIJE U SARAJEVU: Protesti na tri lokacije, poziv na vraćanje izvornog Ustava Republike Bosne i Hercegovine...

Navode da je razlog protesta dodatno izražavanje stava građana o potencijalnim rješenjima za izborno uređenje Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 09. Maj 2023  

  • 28

Neformalna grupa građana ReSTART BiH za danas je zakazala nove proteste na kojima će ponuditi rješenja za Bosnu i Hercegovinu, s obzirom na to da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, kako ističu, to nije uspio.

Protesti na tri lokacije

Protesti će biti održani na tri lokacije i to ispred zgrada Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Delegacije EU i OHR-a. Navode da je razlog protesta dodatno izražavanje stava građana o potencijalnim rješenjima za izborno uređenje Bosne i Hercegovine.

“Naša želja je da dođemo u situaciju da konačno krenemo ispunjavati 14 prioriteta za ulazak u EU, a ne da nas novim etničkim podjelama i komplikovanim sistemom sa stalnim blokadama koče u napretku. Prvo rješenje koje ćemo ponuditi je vraćanje na izvorni Ustav Republike Bosne i Hercegovine. Drugo rješenje je prijedlog Azre Zornić – Munici-pali-zacija. Državno uređenje sa dva nivoa – država i općina. Treće rješenje spremamo da otkrijemo 9. maja”, naveo je Suad Đozić, jedan od organizatora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...