TRAGEDIJA NA VJERSKOM HODOČAŠĆU: Policajac otvorio vatru, ubijeno troje ljudi, nastao je haos... (VIDEO)

Mediji pišu da su policajca upucale njegove kolege.

  • Hronika

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Pucnjevi su se čuli u utorak navečer blizu sinagoge El Ghribe na tuniškom otoku Djerbi, nakon ubistva policajca u nejasnim okolnostima, izvijestila su glasila.

Hitci iz vatrenog oružja čuli su se nedugo pošto je u luci Djerbi pronađeno tijelo ubijenog policajca čije je oružje nestalo.

Dva vjernika koja su sudjelovala u židovskom hodočašću ubio je u utorak navečer tuniški policajac koji je otvorio vatru ispred sinagoge El Ghribe na otoku Djerbi, saopćilo je tuniško ministarstvo unutarnjih poslova.

Policajac i dva "posjetitelja" sinagoge ubijeni su u pucnjavi napadača, a četiri osobe su ranjene, navodi se u saopćenju.

Kada su čuli pucnjeve oko sinagoge El Ghribe, stotine vjernika koji su sudjelovali u godišnjem židovskom hodočašću što se završavalo u utorak navečer, počeli su bježati, pišu mediji.

Policijska pojačanja poslana su radi osiguranja vjernika.

Mediji pišu da su policajca upucale njegove kolege.

Neki mediji pišu da je policajca u svađi ubio njegov kolega, ali ta informacija zasad nije potvrđena iz službenog izvora.

Organizatori navode da je više od 5.000 židovskih vjernika, većinom iz inozemstva, sudjelovalo u ovogodišnjem hodočašću u Ghribu, najstariju afričku sinagogu, koja je lani obnovljena nakon dvogodišnjeg prekida zbog epidemije covida-19.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...