ŽENSKA SNAGA: Kostim predstavnice Norveške na Eurosongu inspiriran kraljicom Elizabetom I (FOTO, VIDEO)

Norveška predstavnica Alessandra s pjesmom "Queen of Kings" plasirala se u finale Eurosonga, a njezin nastup mnogima se svidio zahvaljujući i kostimu u stilu moderne kraljice koji je 20-godišnja pjevačica nosila.

  • Žena

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Prvu polufinalnu večer Eurosonga u Liverpoolu otvorila je mlada norveško-talijanska pjevačica Alessandra kao predstavnica Norveške. Sa svojom moćnom pjesmom "Queen of Kings"uspjela je ući u finale koje se održava u subotu, a zanimljivo je da je njezinu pjesmu Ukrajina, prošlogodišnja pobjednica Eurosonga, koristila na izboru za Miss Universe.

Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 2Predstavnica Norveške Alessandra nastupila se s pjesmom 'Queen of Kings' (Foto: Profimedia)

U skladu sa nazivom i pjesmom Alessandra je izabrala i kostim za nastup, inspiriran kraljicom Elizabetom I, kako je otkrila pjevačica, te dodala kako će ga podići na još višu razinu kako bi djelovao još više kraljevski te modernije od vremena kojim je inspiriran. Elizabeta I bila je kraljica Engleske i Irske od 1558. do svoje smrti 1603. godine. Bila je šesta i posljednja vladarica dinastije Tudor, a vrijeme njezine vladavine naziva se Zlatnom Elizabetinom erom u kojoj je rasla ekonomska moć Engleske, te cvjetala nauka, filozofija i kultura.

Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu - 3Predstavnica Norveške Alessandra na Eurosongu u kostimu inspiriranom kraljicom Elizabetom I (Foto: Profimedia)

Svojim outifitom norveška pjevačica Alessandra željela je prenijeti moć koju je kraljica Elizabeta I imala, ali poruka pjesme "Queen of Kings" je i ženska snaga općenito, bez obzira na to u kojem vremenu živjele.

Na pozornici Eurosonga predstavnica Norveške nosila je dugački crni plašt izrađen od lagano prozirnog materijala, a glavni dio kostima bio jebody u kombinaciji tamno zelenog baršuna i zlatnih detalja strateški postavljenih i na predjelu struka i trbuha kako bi oponašali steznik. Kraljevski dojam postignut je i podignutom kragnom te dodatkom u obliku obruča na predjelu iznad kukova, navodi Zadovoljna.hr.

"Kraljica kraljeva" nosila je i zanimljivu zlatnu krunu sa šiljcima, a dolje samo crne mrežaste čarape te crne lakirane gležnjače – itekako moćan i upečatljiv outfit kojim je 20-godišnja Alessandra zaintrigirala Eurosong i Norveškoj osigurala prolazak u finale.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...