KAKVO ODUŠEVLJENJE: Chris Harris testirao najpoželjniji Porsche današnjice, 911 Dakar (VIDEO)

Ostavimo li paprenu cijenu po strani, ovaj je automobil upravo namijenjen tome - da se uprlja vozeći makadamskom stazom u duhu klasičnog relija. 

  • Auto

  • 10. Maj 2023  10. Maj 2023

  • 0

Porsche 911 ima nebrojene izvedbe, ali među njima se posebno izdvaja Dakar verzija, koju je testirao popularni voditelj Top Geara.

Chris Harris je sjeo za upravljač modela 911 Dakar i njime se provozao stazom za kakvu je u konačnici namijenjen. Ostavimo li paprenu cijenu po strani, ovaj je automobil upravo namijenjen tome - da se uprlja vozeći makadamskom stazom u duhu klasičnog relija. 

Podsjetimo, osnova je 911 Carrera 4 GTS, a ovdje govorimo o terenu prilagođenom automobilu koji pokreće 3.0 twin-turbo motor. Harris je prvo vozio makadamom i još jednom potvrdio odličnu upravljivost i uravnoteženost. Dodatni plus je ispuh, najglasniji od svih 911-ica koje je isprobao.

Iako je na početku smatrao da se radi o besmislenom i nepotrebnom modelu, na kraju se složio da je ovo izuzetno zabavan auto.

Uostalom, pogledajte video i sve će vam biti jasno. 

Realno, 911 Dakar ima samo jednu manu, a to je cijena koja će mnoge odgovoriti od kupovine. Samo 2500 primjeraka je ponuđeno na tržištu, i to uz početni iznos od 222.020 eura.

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...