GEORGINA RAZBJESNILA SAUDIJCE NOVIM FOTOGRAFIJAMA: "Trebaš tražiti oprost od Allaha!"

Ronaldova zaručnica podijelila fotografije dok se sunča u plavom bikiniju

  • Žena

  • 11. Maj 2023  11. Maj 2023

  • 4

Zaručnica slavnog nogometaša Cristiana Ronalda, Georgina Rodriguez, izazvala je lavinu komentara i kritika nakon što je na Instagramu objavila niz fotografija u bikiniju.

Stanovnici Rijada i Saudijske Arabije su se čudili nakon što je djevojka Ronalda podijelila fotografije dok se sunča u plavom bikiniju.

Argentinska manekenka, koja se preselila u zaljevsku državu sa Ronaldom nakon njegovog transfera u saudijski Al-Nassr u decembru prošle godine, objavila je tri seksi fotografije na kojima zavodljivo pozira oko porodičnog privatnog bazena u dvodijelnom bikiniju.

Zakon Saudijske Arabije zabranjuje objavljivanje 'preeksponiranih ili polugolih' slika na internetu, a brojni korisnici Instagrama su je napali u komentarima, neki su čak zahtijevali da se "pokrije".



"Tako nepristojno", napisala je jedna osoba. “Pokrij se Georgina, neka te Bog sačuva"; komentarisao je drugi. "Trebaš tražiti oprost od Allaha", dodao je treći.

No, vjeruje se da Georgina zbog ovih fotografija neće biti kažnjena. James Dorsey, stručnjak za zakon Bliskog istoka, rekao je za Daily Star da "u principu, pristojno odijevanje je obavezno, ali ono što predstavlja pristojno odijevanje je evoluiralo":

“Prije Mohammeda Bin Salmana to je bilo potpuno pokrivanje tijela i lica. To očito više nije slučaj, iako se mnoge žene i dalje toga pridržavaju. Bikiniji bi se u principu smatrali nepristojnom odjećom. Ipak, vjerovatnost da se bilo šta dogodi Ronaldovoj djevojci vjerojatno je jednaka nuli."

Prema njegovim riječima, sve bi bilo drugačije da je ovakve slike na internetu podijelila Saudijka, a ne žena Ronalda koja dolazi iz mnogo drugačije okoline.

Inače, Georgina je do sada pazila da izgleda pristojno i nije objavljivala golišave fotografije, pa su ove najnovije bile, blago rečeno, šokantne za sve u Saudijskoj Arabiji.

A pitanje je hoće li se Georgina još dugo zadržati u ovoj arapskoj zemlji, budući da se već piše da bi nakon samo pola sezone Ronaldo mogao da napusti Al Nassr.

38-godišnjak je do sada zabio 12 golova u 15 mečeva i ima ugovor vrijedan 175 miliona funti godišnje do 2025., no razumljivo je da on i njegova porodica nisu baš najsretniji na Bliskom istoku, a Rodriguez posebno želi vratiti se u Madrid, grad u kojem su se ona i Ronaldo upoznali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...