MUP KS SE KORIGOVAO: Nije bilo pucnjave u Švrakinom Selu

Iako je jučer iz Operativnog centra MUP-a KS saopćeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, danas su to demantovali.

  • Hronika

  • 11. Maj 2023  11. Maj 2023

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da sinoć nije došlo do upotrebe vatrenog oružja u sarajevskom naselju Švrakino Selo odnosno da kod povrijeđene osobe nije nađeno zrno metka.

Naime, iako je jučer iz Operativnog centra MUP-a KS saopćeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, danas su to demantovali.

“Dana 10.05.2023. godine, oko 19.15 sati, PU Novi Grad je obaviještena od strane NN građanina da je na trolejbuskom stajalištu u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad, „muškarac ranjen u nogu“. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici PU Novi Grad zatekli su J.H. (1986) iz Sarajeva koji je policijskim službenicima izjavio da se nalazio na trolejbuskom stajalištu „i da je u jednom trenutku osjetio bol u nozi i uočio krvarenje“. Ekipa Hitne pomoći je ukazala prvu pomoć J.H., te je prevezen na KCUS, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice, te da se ne radi o zrnu metka. Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se o događaju sačini službena zabilješka i od J.H. uzme izjava u svojstvu svjedoka, te da nema elemenata krivičnog djela. Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na ocjenu i mišljenje”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...