"SB" NA LICU MJESTA: Senaid Memić predat u nadležnost Tužilaštva KS (FOTO)

Memić se tereti da je nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža

  • Vijesti

  • 12. Maj 2023  12. Maj 2023

  • 0

Nekadašnji načelnik općine Ilidža i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji, Senaid Memić, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Njega su, podsjetimo, pripadnici MUP-a KS, a po nalogu i pod nadzorom postupajućih tužiteljica, jučer lišili slobode.

“Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni Senaid Memić predat je u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuće tužiteljice odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom“, rečeno je iz Tužilaštva KS.

Senaid Memić se tereti da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO Brajlović.

Funkciju načelnika Općine Ilidža Memić je obavljao od 2011. godine do 2020. godine.

Istovremeno, s obzirom da se radi o aktuelnom ambasadoru BiH u Maleziji, o Memićevom hapšenju oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Istakli su kako podržavaju rad istražnih i pravosudnih organa BiH.

“U domenu svoje odgovornosti MVP BiH omogućit će neometano funkcionisanje diplomatsko-konzularnog predstavništva u Maleziji bez obzira na novonastale okolnosti lišenja slobode ambasadora Senaida Memića”, naglasili su.

Dodali su da je eventualno imenovanje novog ambasadora isključiva nadležnost Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...