SUD BiH: Hadžibajrićevom sinu, Karišiku i ostalima određen pritvor

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sumnjiči ih za organizirani kriminal i pranje novca, a razotkrile su ih poruke iz Sky aplikacije.

  • Vijesti

  • 12. Maj 2023  

  • 1

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor za Seida Hadžibajrića (sin Ibrahima Hadžibajrića), Elmedina Karišika, Mehmeda Dedića i Eminu Rogo, uhapšene u akciji "Start". 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine sumnjiči ih za organizirani kriminal i pranje novca, a razotkrile su ih poruke iz Sky aplikacije.

Akcija "Start" koju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, rezultat je višemjesečne intenzivne saradnje ostvarene i s međunarodnim policijskim partnerima, u prvom redu EUROPOL-om, ali i Uredom FBI.

U akciji "Start" uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, i sekretarka Alma Destanović, ali su oni predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Večeras do 18 sati je zakonski rok u kojem se Kantonalni sud mora očitovati o zahtjevu Tužilaštva za određivanje pritvora Hadžibajriću i Destanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...