MODEL DOBIO IME PO POZNATOM DIJELU BARCELONE: Cupra otkrila ime atraktivnog noviteta

"Raval je jedan od iznenađujućih dijelova Barcelone, a danas smo ponosni što će budući urbani električni automobil marke imati to ime i predstavljati taj posebni duh".

  • Auto

  • 12. Maj 2023  12. Maj 2023

  • 0

Iako ćemo se još načekati do početka prodaje, sada barem znamo ime.

Cuprin električni novitet najavljen je prošle godine konceptom UrbanRebel, a sada doznajemo i koje će ime nositi proizvodna verzija. Kako otkrivaju iz tabora proizvođača, nova Cupra zvat će se Raval. 

Bolji poznavatelji Španjolske znat će da je model dobio ime po poznatom dijelu Barcelone. 

"Raval je jedan od iznenađujućih dijelova Barcelone, a danas smo ponosni što će budući urbani električni automobil marke imati to ime i predstavljati taj posebni duh", objasnio je izvršni direktor Seata i Cupre Wayne Griffiths u Automobile Barcelona, gdje je održana najava. 

Poznato je i da će se proizvoditi u tvornici u Martorellu u Španjolskoj, ali i da bi ovaj model cijenom trebao biti blizu granice od 25.000 eura. Postavljen na MEB platformu i s 226 KS na prednjim kotačima, ovo bi mogao biti itekako zabavan auto, posebno ako se uzme u obzir 6.9 sekundi do 100 km/h na prije prikazanom konceptu. Očekujemo, naravno, i slabije izvedbe te doseg od 440 km. 

Kao što je poznato, Raval će biti emotivnija verzija Volkswagena ID.2, a u priču će se na neki način ubaciti i Škoda sa svojom inačicom. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...