PALI AVION I HELIKOPTER U RUSIJI: "Rusi u haosu bježe iz Bahmuta"

U ruskoj regiji uz granicu se srušio i avion SU-34

  • Evropa

  • 13. Maj 2023  13. Maj 2023

  • 2

U ruskoj regiji Brjansk, koja se nalazi na samoj granici s Ukrajinom, srušio se helikopter, objavili su ruski državni mediji.

Ruski mediji prenose da se zapalio motor, što je prouzrokovalo pad.

Istovremeno, u ruskoj regiji uz granicu se srušio i avion SU-34, piše Anton Geraščenko iz ukrajinskog MUP-a, pozivajući se na ruske izvore.

Objavljen je i snimak pada aviona:

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas će se sastati s papom Franjom u Italiji.

To je prvo njegovo putovanje u Italiju od početka rata, a dolazi nakon što je Papa otkrio da je uključen u mirovnu misiju za okončanje rata.

Papa se nadao da će biti posrednik kada je sukob započeo, ali je kasnije počeo žestoko osuđivati ruske postupke.

Izvori kažu da će se Zelenski prije putovanja u Vatikan sastati s predsjednikom Sergiom Mattarellom i premijerkom Giorgiom Meloni.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...