BIVŠI PREMIJER FBiH FADIL NOVALIĆ: "Osjećam obavezu da demantujem laži Nermina Nikšića"

"Ali svakako mi je drago što se Nermin konačno odlučio baviti brojevima, samo mi je žao što ih i dalje ne razumije", naveo je Novalić.

  • Vijesti

  • 13. Maj 2023  13. Maj 2023

  • 18

Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić naveo je kako nije tačno da je u ovom trenutku prosječna penzija u Federaciji Bosne i Hercegovine 35 posto prosječne plaće, demantirajući aktuelnog premijera FBiH Nermina Nikšića.

"Osjećam obavezu da demantujem laži Nermina Nikšića. Nermin je za "Nacional HR" izjavio da je u ovom trenutku prosječna penzija 35 posto prosječne plaće, a da je prije 10 godina bila 43 posto. 

Nevjerovatna laž. U ovom trenutku prosječna penzija je 53 posto prosječne plaće. Ali svakako mi je drago što se Nermin konačno odlučio baviti brojevima, samo mi je žao što ih i dalje ne razumije", naveo je na svom Facebook profilu Novalić i dodao:

"U nastavku Nermin izražava svoju brigu o penzionerima, a njegov mandat je obilježen kašnjenjem penzija, krahom penzionog fonda i čuvenom rečenicom "Uvjeta za povećanje penzija u Federaciji BiH u ovom trenutku nema".

Osjećam obavezu da demantujem laži Nermina Nikšića. Nermin je za "Nacional HR" izjavio da je u ovom trenutku prosječna...

Objavljuje Fadil NovalićSubota, 13. svibnja 2023.

I da, svaka njihova laž bit će suočena sa rigoroznom kampanjom neutralizacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...