NEVJEROVATNO: Pogledajte koga Sanja Vlaisavljević krivi zbog reakcija na izjavu o rehabilitaciji ratnih zločinaca…

Nova federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević našla se na udaru javnosti zbog izjava o društvenoj rehabilitaciji osuđenika za ratne zločine nakon odsluženja kazne.

  • Mini market

  • 14. Maj 2023  14. Maj 2023

  • 13

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević pokušala je opravdati sramnu izjavu o ratnim zločincima, a to je ponovno učinila u mediju bliskom HDZ-u BiH.

Nova federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević našla se na udaru javnosti zbog izjava o društvenoj rehabilitaciji osuđenika za ratne zločine nakon odsluženja kazne.

Podsjetimo, Sanja Vlaisavljević tokom gostovanja u programu televizije N1 šokirala je bh. javnost izjavom kako ratni zločinci nakon odslužene kazne moraju biti rehabilitirani u društvu.

"On je odslužio kaznu, bilo ko da je, evo Sanja Vlaisavljević je odslužila kaznu za ratni zločin, šta sad vi mislite, trebamo li Sanju Vlaisavljević na Goli otok poslati nakon odslužene kazne jer ona više ne zaslužuje da bude ljudsko biće zato što je bila suđena i presuđena", rekla je Vlaisavljević.

Ovoga puta ministrica Vlaisavljević navodi za RTV HB , inače neslužbenom medijsko glasilu Čovićevog HDZ-a, kako joj se krivo i zlonamjerno interpretira stav oko pojmova društvenog uključivanja i rehabilitacije.

Pravdala je Vlaisavljević i svoj, ali i istup predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare, a na koncu i pronašla „krivce“ za osude koje se ne stišavaju u javnosti.

Više pogledajte u nastavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...