ERDOGAN SE PONOVO OGLASIO: "Ostanite uz glasačke kutije, bez obzira na sve"

Erdogan je dodao da dok su izbori protekli u "pozitivnom i demokratskom ozračju", a prebrojavanje glasova još traje, ishitreno objavljivanje rezultata znači uzurpaciju nacionalne volje.

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan ponovo se oglasio rekavši da je činjenica da su današnji izbori protekli u obliku "velikog praznika demokratije uz mir i spokoj" izraz demokratske zrelosti Turske.

Erdogan je dodao da dok su izbori protekli u "pozitivnom i demokratskom ozračju", a prebrojavanje glasova još traje, ishitreno objavljivanje rezultata znači uzurpaciju nacionalne volje.

"Drago nam je što se naklonost naše nacije odražava u prebrojavanju glasova koje je u toku. Molim sve prijatelje i kolege da ostanu uz glasačke kutije, bez obzira na sve, do službene konačnosti rezultata", dodao je Erdogan.

Podsjećamo, sve je izvjesnije da će Turci u drugom izbornom krugu, za dvije sedmice, birati novog predsjednika. Poslije 80 posto obrađenih glasova, nastavljen je blago smanjenje Erdoganove prednosti - trenutno ima 50,43 posto glasova.

S druge strane, također blago raste broj glasova za Kilicdaroglua. S obzirom na dosadašnje trendove u rezultatima, drugi izborni krug skoro da je siguran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...