ŠTA SE DEŠAVA NA AERODROMIMA U EVROPI: Sumnjiva letjelica približila se avionu

Uočeni su sumnjivi dronovi na aerodromima u Londonu i Varšavi.

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Poljska nacionalna avio-kompanija LOT istražuje incident u kojem je učestvovao dron na varšavskom aerodromu "Frederik Šopen", rekao je portparol avio-kompanije.

Dron je primjećen kako leti 30 metara od aviona "Embraer" koji se približavao pisti na letu iz Poznana, objavio je poljski sajt "TVN24".

Ovaj incident se dogodio u subotu poslije podne.

"Prema proceduri, piloti su spremili izjveštaj. U ovom trenutku, slučaj ispituje istražni komitet u LOT-u. Svaki ovakav incident je opasan. Srećom, ništa se nije desilo ovog puta", rekao je portparol za poljsku agenciju PAP, prenio je Reuters.

Prema riječima pilota, neidentifikovani dron je bio dugačak tri metra, istakao je portparol.

Podsjetimo, danas je londonski aerodrom Gatwick bio prinuđen da zatvori piste na skoro sat vremena zbog "sumnji na incident izazvan dronom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...