NEOČEKIVANA ZVIJEZDA EUROSONGA: Ko je Hannah, voditeljica koja je osvojila srca gledatelja? (FOTO, VIDEO)

Hannah Waddingham rođena je u Londonu 1974. godine i provela je mnoge godine u pozorištima.

  • Žena

  • 15. Maj 2023  

  • 0

Dok je zvijezda serija "Igra prijestolja" i "Ted Lasso" već popularna u nekim krugovima, čini se da kao voditeljica takmičenja za pjesmu Eurovizije dobiva novu zajednicu koja dosadašnju slavu samo pojačava.

Eurosong obično katapultira neke učesnike u zvijezde – kao što je slučaj iz 2021. Måneskina i prošlogodišnjeg drugoplasiranog Sama Rydera, ali domaćini takmičenja često nisu baš tako nezaboravni. Međutim, tu i tamo neko "iskoči".

image

Foto: Profimedia

Među svim voditeljicama Hannah Waddingham postala je prava miljenica obožavatelja zahvaljujući svojoj zaraznoj energiji i očitom entuzijazmu. Britanska glumica vodila je polufinala Eurosonga s Aleshom Dixon i ukrajinskom pjevačicom Julijom Sanjinom. Njih tri su vodile i finale, u subotu 13. maja s glavnim osloncem, slavnim voditeljem Grahamom Nortonom.

Hannah Waddingham rođena je u Londonu 1974. godine i provela je mnoge godine u pozorištima zahvaljujući svojoj majci Melodie Kelly, koja je bila pjevačica Engleske nacionalne opere.Tokom svoje pozorišne karijere bila je prepoznata po svom impresivnom glasu, kao i glumačkim vještinama te je osvojila tri Olivierove nominacije, za "A Little Night Music", "Kiss Me, Kate" i "Spamalot".

Tek 2014. prešla je na male ekrane, s hvaljenom ulogom u kultnoj britanskoj komediji "Benidorm", a godinu dana kasnije vidljiva je postala i široj publici nakon što je dobila ulogu Septe Unelle - ili "Časne sestre" u vrlo popularnoj američkoj seriji "Igra prijestolja". Scena u kojoj njezin lik prati Cersei Lannister koja zvoni i viče "sramota!" je jedan od najupečatljivijih trenutaka cijele serije. Iznjedrila je bezbrojne memeove te utječe na pop kulturu od tada, piše Gloria.hr.

U nekoliko je intervjua potvrdila da je izazovno napraviti skok s pozornice na filmsku glumu u Ujedinjenom Kraljevstvu, te kako ju je to nagnalo na preseljenje u SAD kako bi je se ozbiljno shvatilo.

"Mislim da stalno gledamo ista lica na britanskoj televiziji i to je bila moja velika frustracija... Morala sam skočiti na drugu stranu bare kako bih bila prepoznata", potvrdila je u jednom intervju ova intrigantna glumica. Prije tri godine pridružila se glumačkoj ekipi velike američke nogometne drame-komedije "Ted Lasso" u kojoj je igrala glavnu ulogu Rebecce, vlasnice Richmond AFC-a, izmišljenog kluba koji je u središtu serije.

Iako se serija snima u Londonu, iznimno je popularna u Sjedinjenim Državama te je zbog iste osvojila Primetime Emmy i Critics‘ Choice Award za svoju izvedbu šefice. Prošle je godine za podcast Plot Twist govorila o činjenici da u relativno kasnoj fazi doživljava slavu: "Ne mislite da će vaša karijera napredovati tokom vaših 40-ih, s obzirom na to da ste majka, mislite da će usporiti malo, a kad ono..."

Istaknula se kao majka vještica u prošlogodišnjem "Hocus Pocus 2" i ima nadolazeće uloge u filmovima uključujući "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two", "Garfield" i "The Fall Guy". Twitter je bio kolektivno impresioniran oWaddinghaminim tečnim francuskim govorom tikom Eurosonga, ali to nije iznenađenje za tvrdokorne obožavatelje, koji također znaju da ona savršeno govori i talijanski.

Iako ovo nije prvi voditeljski posao Hannah Waddingham - bila je domaćin prošlomjesečne dodjele nagrada Olivier, pokupivši izvrsne kritike - Eurosong će je bez sumnje dovesti do još veće slave i popularnosti. Više od 160 miliona gledatelja širom svijeta pratilo je takmičenje za pjesmu, i iako su neki nastupi bez sumnje već zaboravljeni, Waddingham će vjerovatno ostati prisutna u kolektivnom umu Europe godinama koje dolaze - kao prava ikona Eurovizije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...