BUDITE OPREZNI: Ukoliko planirate po polovni automobil u Njemačku – ovo trebate znati…

Čak 17 posto izjavilo je da nezgode i oštećenja nisu iskreno prijavljeni. 

  • Auto

  • 16. Maj 2023  

  • 0

Na tržištu polovnih vozila cilj je postići što bolju cijenu, a ponekad se ne biraju sredstva. Prema istraživanju platformi za kupnju automobila Heycar i YouGov na 2300 ispitanika, gotovo svaki četvrti privatni vozač u Njemačkoj (23 posto) varao je pri prodaji svog polovnog vozila kako bi postigao višu cijenu za svoj automobil.

U većini slučajeva kozmetički su uklonjene ogrebotine (12 posto), a dim cigarete je prikriven (6 posto).

Premda je oko tri četvrtine (74 posto) ispitanih izjavilo da nikada nisu varali, 39 posto kupaca polovnih automobila uvjereno je da su bili prevareni prilikom kupovine rabljenog vozila. Čak 17 posto izjavilo je da nezgode i oštećenja nisu iskreno prijavljeni, a osam posto je sigurno da je kilometraža njihovog automobila bila lažirana.

Stoga, oprez, ukoliko planirate skoknuti do Njemačke po povoljan polovni automobil…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...