ADVOKATI SEBIJE IZETBEGOVIĆ TVRDE: "Otkaz je nezakonit, nismo dobili rješenje"

Ovo je drugi, treći put da se krši ranija mjera suda - kaže advokat Esad Oruč

  • Vijesti

  • 16. Maj 2023  16. Maj 2023

  • 3

Esad Oruč, član advokatskog tima Sebije Izetbegović objasnio je da niti Izetbegović niti njen advokatski tim nisu dobili rješenje o njenom otkazu na Medicinskom fakultetu i da je ono, kako tvrdi Oruč, nezakonito.

Oruč je detaljno za N1 obrazložio zbog čega je odluka o otkazu Izetbegović nezakonita.

“Ovo je drugi, treći put da se krši ranija mjera suda i rektor Rifat Škrijelj je prekršio odluku suda na jedan preduhitren način. Podsjećam, prema privremenoj mjeri koju je donio sud ne može se odlučivati o akademskim zvanjima i radno-pravnom statusu Izetbegović sve do narednog ročišta koje je zakazano za 6. juni. Tada će sud donijeti novu odluku kada budu prezentirani dokazi”, objasnio je Oruč.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj danas je za medije izjavio da je otkaz Sebiji Izetbegović zvanično uručen prema rješenju od 24. aprila ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...