"SB" NA LICU MJESTA: Novo suđenje u slučaju Memić, Alisa Mutap stigla u Sud sa ocem Zijadom (FOTO)

Drugostepeni postupak vodit će se pred Apelacionim vijećem Suda BiH kojim će predsjedavati sudija Staniša Gluhajić

  • Hronika

  • 16. Maj 2023  16. Maj 2023

  • 8

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas će se održati pretres na kojem će biti ponovljeno suđenje Alisi Ramić (bivša Mutap), Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Muameru Ožegoviću i Josipu Bariću.

Drugostepeni postupak vodit će se pred Apelacionim vijećem Suda BiH kojim će predsjedavati sudija Staniša Gluhajić.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Pored ove pravne borbe, otac preminulog Dženana, Muriz Memić, vodi još jednu. Njega je Alisa Ramić tužila za klevetu, a prvo ročište održano je 11. aprila 2023. godine. Na tom ročištu je došlo i do verbalnog sukoba advokata tužene i odbrane.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...