VUČIĆ PROGOVORIO O NAJGOREM SCENARIJU: „Mi ćemo se uvijek braniti, ja neću nigdje da bježim iz ove zemlje…“

-Bio sam razočaran mnogim ljudima i to mi pokaže svaka krizna situacija, kazao je predsjednik Srbije.

  • Regija

  • 17. Maj 2023  17. Maj 2023

  • 2

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke, kazao je da se varaju oni koji misle da će se ta stranka raspasti kada jednom izgubi izbore, što se, prema njegovim riječima, neće skoro dogoditi.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, Vučić je rekao da je ponosan što u toj stranci ima mnogo divnih i prepoštenih ljudi kojima je, kako je rekao, moral važan, koji imaju pricipe, trpe napade i bore se.

-Oni koji misle da će SNS da se ugasi, kada jednom izgubi izbore, a to se neće desiti skoro, varaju se. Džaba vam sudijska pomoć iz inostranstva, uvijek smo bolji sa 20 razlike. I kada budu izgubili izbore, otići će oni koji su otišli prvi put kada su izgubili funkciju, a struktura stranke, organizaciona i politička, biće veoma čvrsta kao što je uvijek i bila, kazao je Vučić.

Na pitanje novinara osjeća li se usamljeno u vrijeme demonstracija i je li ga neko razočarao, Vučić je odgovorio da mora da se navikava na novu ulogu u srpskom društvu, ali da neće sebe da promijeni zbog toga i, kako je rekao, uvek će govoriti ono što misli.

-Bio sam razočaran mnogim ljudima i to mi pokaže svaka krizna situacija. Po pravilu uvijek se najviše razočarate u ljude kojima ste najviše dali. Na listama onih koji podržavaju one protiv mene ima najviše onih kojima sam toga dobrog učinio, što me podsjeća da treba da činim manje dobrog, rekao je Vučić.

-Ni na koga možete da računate u životu osim na svoju porodicu i najbliže, a ja sam shvatio da mogu da računam na stranku koju sam stvarao sa Tomislavom Nikolićem. U strankama u kojim sam ja bio, nikada niko neće upadati mašinkama, jer ćemo se mi uvijek braniti i ja neću nigdje da bježim iz ove zemlje, rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...