„BROD TONE, INSHALLAH…“: Gore društvene mreže nakon odluke Alme Čolo da napusti SDA…

„Slobodna Bosna“ izdvojila je samo one komentare koji nisu uvredljivog sadržaja.

  • Mini market

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 1

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon što je dugogodišnja zastupnica i parlamentarka Alma Čolo napustila SDA.

Gotovo je podjednak broj onih koji podržavaju tu njezinu odluku, kao i onih koji kritiziraju takav potez iskusne političarke.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je samo one komentare koji nisu uvredljivog sadržaja.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ jučer je izvijestila kako je Alma Čolo, članica Predsjedništva Stranke demokratske akcije, napustila je ovu stranku.

Očekuje se da će se čelnici ove partije sa pismom Alme Čolo upoznati već danas, kada je planirana sjednica Predsjedništva SDA. 

U pismu, Čolo navodi da su njene ambicije takve da neće biti niti u jednoj stranci. 

Pretpostavlja se da joj je ambicija neka od pozicija u pravosuđu. 

Čolo je magistar krivičnog prava. Osam godina bila je članica Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Vijeća Evrope. 

Pored toga, u nekoliko navrata bila je poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, te delegat SDA u Klubu Bošnjaka državnog parlamenta. 

Čolo je bila na listi SDA za zastupnicu državnog parlamenta u ovom sazivu. No, nije prošla. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...