DRAMATIČNO U SUSJEDSTVU: Traje teška borba s poplavama, rijeka Sava probila nasip u...

Zapovjednik JVP-a Petrinja poručio da nema potrebe za panikom te da za sad sve drže pod kontrolom.

  • Regija

  • 18. Maj 2023  

  • 0

Dijelovi Hrvatske i dalje se bore s poplavama nakon što su dugotrajne kiše uzrokovale podizanje vodostaja rijeka od kojih su mnoge dosegnule i rekordnu razinu. Najteže je u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici, gdje je na snazi vanredno stanje za Koranu i Kupu te Unu. Vodostaji Korane i Kupe su u padu. Prema neslužbenim informacijama popustio je nasip uz Savu u Sisku.

- Kupa je ušla u to izvanredno stanje. Za nas to znači da će biti kod nas možda nekih manjih problema. Vidjet ćemo koliko će još rasti Kupa. Ona iz Farkašića do nas putuje desetak sati. U naredna 24 sata najbolje ćemo znati što će se događati u Petrinji, rekao je zapovjednik JVP-a Petrinja Zvonimir Ljubičić.

Dodao je da je kod njih za sada sve mirno, što ga iznenađuje s obzirom na prijašnje godine, te da preventivno slažu vreće s obzirom na 2014. godinu i najavu velikih vodostaja.

- Ne znamo što nam dolazi iz Karlovca, vidjet ćemo što nam dolazi. Mi smo spremni, imamo pumpe velikih kapaciteta. Znamo koje su nam kritične točke. Nažalost, ne znamo što nam je potres učinio s tim koritom, rekao je Ljubičić, dodajući da ne znaju hoće li ih dočekati nove rupe gdje će voda izbijati.

Međutim, rekao je da svi nasipi koji su stradali u potresu za sada drže, pohvalivši Hrvatske vode na sanaciji, kao i Hrvatsku vojsku. Ljubičić je rekao i da su preventivno djelovali u par ulica u Petrinji te da su imali par ispumpavanja podruma, ali da za sad nemaju pozive građana, kojima je poručio da nema potrebe za panikom te da za sad sve drže pod kontrolom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...