HISTORIJA SE PONAVLJA: Gradonačelnik New Yorka osudio potjeru paparazza za Meghan i Harryjem

Jedan je snimatelj navodno u potjeri udario automobil, dok je drugi umalo pregazio policajca

  • Show

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 0

Gradonačelnik New Yorka oglasio se nakon što su Meghan Markle i princ Harry izjavili da su bili upleteni u “gotovo katastrofalnu” potjeru automobilom koju su vodili paparazzi.

Gradonačelnik Eric Adams nazvao je incident “nepromišljenim i neodgovornim” na konferenciji za novinare na kojoj je oštro osudio postupke fotografa.

Glasnogovornik Meghan i Harryja rekao je da su paparazzi gotovo izazvali “više sudara”. Opisao ih je kao “vrlo agresivne”.

Adams je podržao par. Rekao je da bi javna sigurnost trebala biti prioritet nad željom za snimanjem savršene fotografije.

“New York City razlikuje se od nekog malog grada. Nigdje ne biste trebali juriti. Ovo je gusto naseljen grad”, dodao je Adams.

Rekao je kako nema puno ljudi koji se ne sjećaju kako je Harryjeva majka, princeza Diana, poginula u brzoj “potjeri” 1997. nakon što je pokušala pobjeći od paparazza u Parizu.

“Mislim da nas nema mnogo koji se ne sjećamo kako je umrla majka princa Harryja. Bilo bi užasno izgubiti nedužne prolaznike tokom ovakve potjere. Mislim da moramo biti krajnje odgovorni”, rekao je prvi čovjek američkog grada.

Potjera je počela nakon što su Harry i Meghan napustili Ziegfeld Theatre u centru Manhattana. Bivša glumica (41) dobila je tom prilikom priznanje na dodjeli nagrada Women of Vision.

Nakon što su oko 22 sata ušli u taksi, njihovo vozilo pratilo je oko 12 paparazza.

Oglasio se i taksista nakon potjere automobilom. Međutim, on je umanjio ozbiljnost incidenta.

Sukhcharn Singh je prevozio dio puta članove britanske kraljevske porodice. Kaže da su njegovi putnici “djelovali uplašeno” – ali on lično “nije osjetio opasnost”.

Par je napustio dodjelu u svom SUV-u uz policijsku pratnju.

No, dok su ih paparazzi pratili motorima, automobilima i električnim skuterima, skrenuli su prema 19. stanici njujorške policije na Upper East Sideu na Manhattanu.

Kad su izašli vani, koristili su SUV i policijska vozila koja su pratila kako bi blokirali cestu i premjestili se u žuti taksi. Međutim, paparazzi na skuterima i motociklima i dalje su ih mogli pratiti.

Jedan je snimatelj navodno u potjeri udario automobil, dok je drugi umalo pregazio policajca.

Najmanje jedan od paparazza navodno je prošao kroz crveno svjetlo, krenuo u rikverc jednosmjernom ulicom i zapeo na pločnik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...