INSPEKCIJA ZATVORILA RESTORAN BAKE PRASETA: Pravio hranu "neprimjerenog oblika"

A bilo ie i mnogo higijenskih nedostataka...

  • Show

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 1

Poznati youtuber Baka Prase nedavno je otvorio lokal u Novom Sadu, koji je sada sanitarna ispekcija zatvorila, prenosi Telegraf.

Naime, kako je sanitarna inspekcija navela, oni su utvrdili mnogo higijenskih nedostataka, zbog kojih je bilo neophodno da se radnja zatvori.

U zapisniku o inspekcijskom nadzoru se navodi da je sanitarni inspektor konstatovao da u objektu nije uspostavljen sistem bezbjednosti hrane HAACP, da nije bilo termometra za mjerenje temperature, te da je pakovanje mesa bilo direktno na podu.

Sanitarna inspekcija je poslala obavještenje i Inspekciji rada jer osoba koja se predstavila kao menadžer objekta nije imala validan ugovor o radu.

Ovaj lanac restorana vodi firma "Asia Fast Food", a oni su istakli da je inspekcija postupila neprofesionalno, jer su prvobitne prijave bile zbog "neprimjerenog oblika" hrane.

Naime, palačinka koja se u restoranu brze hrane "Kod Bake" zove "palačinkarina" je u obliku muškog polnog organa što je očigledno mnogima zasmetalo, pa su uputili prijavu.

Sanitarna inspekcija je navela da će "u vezi sa neprimjerenim oblikom hrane koja se pravi i uslužuje" u objektu obavijestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...