MEŠALIĆ UPUTIO ZAHTJEV ZA SAZIVANJE HITNE SJEDNICE: "Poljedice poplava u Unsko-sanskom kantonu i Općini Čelić"

Tražim da do održavanja sjednice pripremite, te domu predložite mjere za pomoć stanovnicima navedenih dijelova Federacije Bosne i Hercegovine, te saniranje šteta nastalih poplavama.

  • Politika

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 0

Mahir Mešalić, predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a i član Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, uputio je zahtjev predsjedavajućoj Mirjani Marinković Lepić za sazivanje hitne sjednice ovog doma na temu posljedice poplava u Unsko-sanskom kantonu i u Općini Čelić, te način urgentne i adekvatne pomoći. 

"U skladu sa članom 84. Poslovnika o radu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, obraćam Vam se kao član Kolegija Doma sa zahtjevom da u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa stavom (4) Člana 96. Poslovnika o radu Zastupničkom doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zakažete hitnu sjednicu Zastupničkog domaParlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na temu posljedica poplava u Unsko-sanskom kantonu, te u Općini Čelić. 

S tim u vezi, tražim da do održavanja sjednice pripremite, te domu predložite mjere za pomoć stanovnicima navedenih dijelova Federacije Bosne i Hercegovine, te saniranje šteta nastalih poplavama. Imajući u vidu ozbiljnost situacije, te potrebu za hitnom reakcijom nadležnih organa, molim Vas da ovaj zahtjev razmotrite i zakažete hitnu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u najskorijem mogućem roku i bez odlaganja", navodi se u dopisu Mahira Mešalića.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...