LAGANO SE GASI VELIKA KARIJERA: Rafael Nadal neće nastupiti na ovogodišnjem Roland-Garrosu, a za Wimbledon će mu trebati...

(...) "Wild Card".

  • Zabava

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 0

​Španski teniser Rafael Nadal ipak neće moći nastupiti na Roland-Garrosu, a razlog je povreda koju još uvijek nije sanirao.

Nadal se nije uspio dovoljno oporaviti kako bi zaigrao na turniru koji je osvojio 14 puta u svojoj karijeri od debija 2005. godine uključujući prošlu godinu.

Biće to prvi put u 18 sezona da Španac propušta francuski Grand Slam, iako se povukao s turnira i 2016. godine zbog loma lijevog zgloba koji ga je spriječio da odigra meč trećeg kola protiv Marcela Granollersa.

Od posljednjeg zvaničnog Nadalovog meča prošlo je 120 dana, kada je nastupio u drugom kolu Australian Opena i upisao poraz.

Dan kasnije je ustanovljena povreda lijeve noge zbog koje je propustio devet turnira u kalendaru, Dohu, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelonu, Madrid, Rim i sada Roland-Garros. To ga je koštalo 2.370 bodova i ispadanja iz Top 10 prvi put od aprila 2005. godine.

Nadal ima 445 bodova na ATP listi, što znači da nije ni u top 100, nego na 130. mjestu. Tako nisko se nije našao od 24. marta 2003. godine.

Ako se Rafa oporavi do Wimbledona, za ulazak u žrijeb trebaće mu "Wild Card", prenosi "Klix".

Nadal će se danas zvanično obratiti medijima te će saopštiti detaljne informacije.

Roland-Garros se igra od 22. maja do 11. juna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...