NETFLIX TRLJA RUKE: Pretplata s reklamama uspješnija je nego što se mislilo; Iz streaming servisa pohvalili su se...

(...) velikim interesom za najnoviju pretplatu koja nižu cijenu kompenzira povremenim ubacivanjem reklamnog sadržaja.

  • HiTec

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 0

Netflix je tokom nedavne prezentacije objavio da njihov plan pretplate koji uključuje povremene reklame bilježi velik uspjeh.

Trenutno ga, piše TechCrunch, koristi skoro pet miliona korisnika. Ovo je, inače, prvi put da je kompanija objavila informacije o novoj metodi pretplate. Razloga za slavlje ima, pogotovo uzmemo li u obzir da je Bloomberg u martu pisao da ovaj način pretplate koristi "samo" milion ljudi.

S obzirom da Netflix račune nerijetko koristi više kućanstava, nedavne brojke korisnika mogle bi biti još veće. Konačni rezultati će, tim rečeno, zavisiti o tome koliko će im se lov na djelitelje lozinki odbiti od glavu.

Kompanija je u srijedu objavila da je broj pretplatnika plana s reklamama više nego dvostruk u odnosu na početak godine. Neftlix sveukupno ima 232.5 milijuna pretplatnika.

Izvještaj investitorima uključuje druge zanimljive brojke vezane uz pretplatu s reklamama. Kompanija je, primjerice, objavila da 80 posto gledatelja uslugu gleda preko TV-a, a ne prijenosnih uređaja. 25 posto pretplaćenih odluči se za reklame ako je ta opcija dostupna, dok je prosječna starost korisnika koji se pretplaćuju na program s reklamama - 34.

Netflix je, inače, nedavno "pojačao" svoj najjeftiniji plan pretplate uvođenjem 1080p rezolucije te pružanjem podrške za dva istovremena streamanja, dok je na startu rezolucija bila ograničena na 720p uz bez mogućnosti simultanog gledanja sadržaja na više uređaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...