U KAUNASU POČINJE FINAL FOUR EUROLIGE: Džanan Musa i društvo večeras protiv Barcelone, meč u direktnom TV prenosu

Real Madrid je završio sezonu na trećem mjestu s istim omjerom kao Barcelona.

  • Zabava

  • 19. Maj 2023  19. Maj 2023

  • 0

Danas u litvanskom Kaunasu počinje završni turnir Eurolige, poznat kao Final Four, na kojem će se takmičiti četiri momčadi: Real Madrid, Barcelona, Olympiacos i Monaco.

Prvi polufinalni susret zakazan je za 17 sati između Olympiacosa i Monaca. Olympiacos je završio regularni dio sezone na prvom mjestu sa omjerom 24-10, a u doigravanju su izbacili Fenerbahče u napetoj seriji rezultatom 3-2. S druge strane, Monaco je osigurao svoje mjesto na Final Fouru zauzevši četvrto mjesto u ligi (21-13) i pobijedivši Maccabi rezultatom 3-2. Prema dosadašnjim pokazateljima, Olympiacos je favorit, a ključnu ulogu u njihovoj momčadi ima MVP Eurolige, Saša Vezenkov. Međutim, Monaco ima fantastičnu sezonu i ne smije se unaprijed otpisati.

Drugi polufinalni susret zakazan je za 20 sati između Barcelone i Real Madrida, a na kladionicama se blaga prednost daje Barceloni. Barcelona je završila na drugom mjestu nakon 30 kola (23-11) i lakoćom eliminirala Žalgiris u doigravanju.

S druge strane, Real je završio sezonu na trećem mjestu s istim omjerom kao Barcelona, ali su imali lošiji međusobni omjer. U doigravanju su izbacili Partizan rezultatom 3-2, nakon što su izgubili prva dva susreta u Madridu, prenose Sportske.ba.

Real Madrid polaže najviše nade u dvoboju protiv Barcelone, ali i na čitavom Final Fouru, posebno se oslanjajući na Džanana Musu. On je u pet dosadašnjih susreta ove sezone protiv Barcelone (Superkup Španjolske i dvije utakmice u Euroligi) prosječno postizao 16 poena.

Meč El Clasica možete pratiti u direktnom TV prijenosu na Sport Klubu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...