RADE BOGDANOVIĆ O LEGENDARNOM TRENERU: "Osim je bio preteča modernog fudbala, ovo što danas igra Guardiola" (VIDEO)

Nedavno je Bogdanović gostovao na podcasti “Alesto” gdje je govorio o brojnim temama, a jedna od njih bio je i legendarni Švabo, Ivica Osim.

  • Sport

  • 19. Maj 2023  19. Maj 2023

  • 0

Bivši fudbaler Željezničara, danas stručni sportski konsultant, Rade Bogdanović izjava nerijetko podigne mnogo prašine u regionalnim, ali i svjetskim medijima.

Nedavno je Bogdanović gostovao na podcasti “Alesto” gdje je govorio o brojnim temama, a jedna od njih bio je i legendarni Švabo, Ivica Osim.

“On je toliko dobro vidio fudbal, on je preteča modernog fudbala. I ovo tika-taka što igra danas Guardiola. Osim se vratio na Grbavicu 1983. godine, ja sam tada došao na prvi trening. Tamo je bio onaj crni, šljakasti teren, crna zemlja, blato, kiša. Sada, dolazimo, vraćamo se na stadion gdje su nam glavne svlačionice. On je imao Citroena koji se dizao. Vratio se iz Francuske sa tim automobilom i jedini je ulazio u stadion, dakle u sklopu, ostali su bili vani na parkingu”, rekao je Bogdanović, a potom dodao:

“Mene nije trenira, tada je otišao u Fudbalski savez, ali bili smo tada klinci i za nas je bio sve, bio je idol. Gledali smo njegove treninge. Čitava ta genracija od Radmila Mihajlovića, Komšića, Šabanadžovića. Čapljića, Bahtića… Bila je to sjajna generacija i on je bio učtljiv, kulturan, gospodin. Nikad nije prvi prošao da nije rekao dobar dan momci, kako ste? S kim igrate. Znao je s igračima, znao je da nas digne, da nas spusti. Znao se našaliti, a volio je posjed, volio pas. Svi su oni postali bolji fudbaleri s njim, najmanje 50% nego da ih je trenirao neko drugi.”

Kompletno gostovanje pogledajte u prilogu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...