NOVA FUNKCIJA ZA SIGURNIJU VOŽNJU: Google će vaš Android uskoro pretvoriti u dashcam

Ovo su dosta dobre vijesti za sve koji namjeravaju prenamijeniti svoje starije smartfone s Androidom.

  • HiTec

  • 20. Maj 2023  20. Maj 2023

  • 0

Google radi na izvornoj funkciji snimanja dashcamom za neke telefone s Androidom, a koja bi tokom cijelog dana mogla raditi u pozadini. 9to5Google je ulovio slike ažurirane aplikacije Osobna sigurnost za telefone s Androidom uz opciju koja liči na dio internog testa što je slučajno završio na Google Playu.

Aplikacija očito koristi komprimirani video za uštedu prostora i omogućuje isključenje zaslona ili prelaženje na drugu aplikaciju poput Wazea ili Google Mapsa - dok se snimanje nastavlja u pozadini. Također ćete moći postaviti okidače poput povezivanja s određenim bluetooth uređajem za automatski početak snimanja čim pokrenete automobil. Osim toga, telefon se može konfigurirati da ne snima zvuk.

Snimke će se nakon tri dana automatski izbrisati (možete spremiti određene videozapise da to spriječite), a snimanje će se automatski zaustaviti nakon 24 sata.

Dashcam aplikacije nisu ništa novo. Na koncu, ima ih jako puno na Google Playu i App Storeu, a velik broj njih radi u pozadini, izvještava Verge.

Problem je to što snimanje sati videozapisa visoke razlučivosti brzo proždire prostor za pohranu (iako namjenske aplikacije za nadzornu kameru poput Droid Dashcama omogućuju konfiguriranje rezolucije snimanja), a telefon, koji se vjerojatno već zagrijava ako je kamera dovoljno dugo otvorena, postaje jako vruć izložen Sunčevoj svjetlosti koja prolazi kroz vjetrobran tijekom korištenja navigacijskog softvera.

Drugo je pitanje uzima li aplikacija u obzir stvari poput optičke stabilizacije slike, a koja se može poremetiti sitnim vibracijama koje stvaraju neki motori, poput onih na motociklima. Doduše, teško je nadmašiti vrijednost besplatne nadogradnje, pa ako Google ima dobru ideju koju usput ugradi u uređaj, vjerujemo da će je mnogi koristiti.

Kako će se spriječiti pregrijavanje smartfona, još nije poznato. Također ne znamo koji će telefoni podržavati aplikaciju, ali nadamo se da će ih biti što više.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...