CIJENA PRAVA SITNICA: Beyonce i Jay-Z kupili najskuplju kuću ikada prodanu u Kaliforniji

Par je kupio vilu u Malibuu za nevjerovatnih 200 miliona dolara

  • Show

  • 20. Maj 2023  20. Maj 2023

  • 0

Muzičari Beyonce i Jay-Z kupili su vilu u Malibuu za nevjerovatnih 200 miliona dolara. Par je ovom kupovinom srušio dosadašnji rekord što se tiče cijene kuća u Kaliforniji. Naime, TMZ piše da je ta kuća najskuplja ikada prodana u Kaliforniji. Prije nje, najskuplja je bila kuća Marca Andreessena, koji je svoju vilu u Kaliforniji platio 177 miliona dolara.

200 miliona vrijedna vila izgrađena je od sirovog betona i ima prekrasan pogled na okean. Kompleks je u obliku slova L, a prostrano dvorište ima bazen. Kuću, sagrađenu s visokim betonskim zidovima s puno prostora, dizajnirao je japanski glavni arhitekt Tadao Ando, koji također radi na kući Kanyea Westa u Malibuu.

Ando je dobitnik Pritzkerove nagrade i poznat je po svojim jedinstvenim betonskim konstrukcijama u Aziji, Evropi i Sjevernoj Americi. Kuća je izgrađena u vlasništvu Williama Bella, slavnog kolekcionara umjetnina. Imanje je kupio za 14,5 miliona dolara 2003. godine. Gotovo 15 godina se gradila betonska konstrukcija kuće.

Iako je cijena ionako vrtoglavo visoka, par ju je uspio sniziti. Kuća se prethodno prodavala za 295 miliona dolara. Nikad se nije pojavila na tržištu, ali je prikazana odabranoj grupi kupaca.

Otkako su se Beyonce i Jay-Z vjenčali 2008. godine, par je uložio u brojne različite kupnje nekretnina. Posjedovali su i prodavali kuće u New Yorku, New Orleansu, Hamptonsu, Miamiju i Los Angelesu, piše Architectural Digest.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...