NADOGRADITE UREĐAJE: Izašao je iOS 16.5; Vlasnici Appleovih mobilnih telefona u novoj će nadogradnji dobiti ...

(...) novu pozadinsku sliku za sat i telefon, kao i nadogradnju za aplikaciju Apple News.

  • HiTec

  • 21. Maj 2023  21. Maj 2023

  • 0

Apple je izdao iOS 16.5 za sve korisnike. Nadogradnja donosi novu karticu za sport u aplikaciji Apple News koja služi kao mjesto za rezultate, rasporede utakmica i članke o sportskim timovima.

iOS 16.5 također donosi novu pozadinu s tematikom Pridea, kao i ispravak bugova kod podcasta u CarPlayu, Spotlighta koji ne reagira i sinkronizacije vremena provedenog pred ekranom.

Apple je pored iOS-a za iPhone izdao ažurirani iPadOS za iPad i watchOS 9.5 za Apple Watch i macOS Venturu 16.4 za Macove, prenosi TechCrunch.

Najveća nadogradnja kompanije u ovom ciklusu izdanja uvođenje je multiviewa za ljubitelje sporta na Apple TV-u. S ovom funkcijom korisnici mogu gledati do četiri igre istovremeno na Apple TV 4K. Trenutno, funkcija multiview radi s događajima kao što su Major League Soccer utakmice, Friday Night Baseball utakmice i određene MLS i MLB emisije uživo.

Izvještaj Macrumorsa navodi da Apple već interno testira iOS16.6 i da će uskoro objaviti beta verziju za programere, što znači da iOS 16.5 možda neće biti posljednje veliko izdanje prije događaja WWDC.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...