VIŠKOVIĆ OTVORENO ZAPRIJETIO BEĆIROVIĆU I KOMŠIĆU: "Vidjeće gdje će svojom krivicom odvesti BiH!" (VIDEO) 

"Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima 'hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo', ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH", rekao je Višković. 

  • Politika

  • 21. Maj 2023  

  • 6

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi volio da u Predsjedništvu BiH bude "zakočena" istočna gasna konekcija, jer će članovi Predsjedništa Denis Bećirović i Željko Komšić, ukoliko budu glasali protiv tog projekta, vidjeti gdje će svojom krivicom odvesti BiH. 

"Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima 'hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo', ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH", rekao je Višković. 

On je rekao da veću korist od ruskog gasa imaju stanovnici Federacije BiH, nego Republike Srpske i da su oni dva puta veći potrošači, nego Republika Srpska. 

"Svim zvaničnicima i međunarodne zajednice sam rekao 'ako možete da ponudite BiH gas bolji, kvalitetniji, jeftiniji nego što je ruski, mi ćemo vam se u tome priključiti'. Ali očito da ne mogu", rekao je Višković. 

On je rekao da je priča o Azerbejdžanu i o Americi malo neozbiljna i dodao da za južnu gasnu konekciju još nisu napravili ni studiju izvodljivosti, čak ne znaju ni trasu, niti bilo šta, ali je dovode u ravan sa istočniom konekcijom. 

Višković je rekao da je Republika Srpska završila skoro 90 posto eksproprijacije za istočnu gasnu interkonekciju zato što će je voditi u trasi auto-puta od Banjaluke do Rače.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...