INFARKTNA ZAVRŠNICA „SUPERPOTJERE“: Dvije sekunde prije kraja "lovci" ostali bez "plijena", sezonska radnica u hotelu kući nosi 25.000 eura

Poželjela je otići i na medeni mjesec na kojem, kaže, nije bila iako je sa suprugom od davne 1987. godine.

  • Show

  • 22. Maj 2023  

  • 0

Zvijezda pretposljednje ovosezonske Superpotjere, kviza na HRT-u, zadnja takmičarka, Trogiranka Ela Franić odnijela je pobjedu u duelu s cijelim supertimom! I dok je Ela osvojila iznos od 25.000 eura, u brzopoteznoj igri protiv lovaca za troje njezinih prethodnika nije bilo uspjeha.  

Sezonska radnica jednoga trogirskog hotela u prvom je krugu osigurala iznos od 500 eura. Odgovorila je, naime, na drugom pitanju da se na Višeslavovoj kristionici spominju Mratin iz Like, Jakov s otoka, Pribineža iz Vinodola i Mikula iz Otočca, no navedena imena navode se na Baščanskoj ploči.

Potom je dobila ponude lovaca odabravši borbu protiv svih petero za 25.000 eura i uz 15 sekundi prednosti.  

Tokom brzopotezne igre protiv supertima nije znala da je u romanu Jane Austen "Ponos i predrasude" Fitzwilliam Darcy vlasnik imanja Pemberley, zaključivši kako je riječ o "Orkanskim visovima". Kazala je i da nagomilavanje dušika u organizmu uzrokuje respiratornu acidozu, a to čini nakupljanje ugljikova dioksida. Iako su lovci imali sve tačne odgovore, dvije sekunde preostalog vremena donijele su joj pobjedu.  

- Sreća prati hrabre, ima bit'!, ustvrdila je oduševljena Ela nakon ogleda s petorkom. 

Morana
je pak ocijenila da je borba bila ravna pravoj drami. 

- Triler! Korida! Techo party! Ludilo!, započeo je Dean osvrt na duel pohvalivši Elu jer je, napomenuo je, pokazala kako ovaj format zapravo savršeno funkcionira.

- Mi smo bili odlični i nismo imali ni jednu grešku, ali je vremenska razlika bila dovoljno na njenoj strani da se, odigra li dobro, nema čega bojati. To je ona pokazala. Imala je hrabrost, znanje, brzinu i mi joj nismo mogli ništa. Bravo!, istaknuo je.   

Na početku emisije naglasila je da bi s osvojenim novcem sinu, imenjaku voditelja Joška Lokasa, kupila automobil. Poželjela je otići i na medeni mjesec na kojem, kaže, nije bila iako je sa suprugom od davne 1987. godine. Dodala je i da obožava Italiju pa bi za destinacije bračnog putovanja odabrala Firencu i Veneciju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...