KAKO SE MINISTAR KONAKOVIĆ OBRAČUNAVA S NOVINARIMA: „Ti si manipulator i lažov, brutalno siješ laž i smutnju, napadao si rahmetli Aliju!“

„Manipulator i lažov“ koji se spustio u „medijsku kanalizaciju“, medijski reketaš i lešinar, branitelj kriminalne hobotnice – samo su neke od uvreda koje je Avdi Avdiću u podužoj Viber poruci uputio Elmedin Konaković

  • Politika

  • 22. Maj 2023  22. Maj 2023

  • 16

Novinar i urednik portala Istraga.ba Avdo Avdić uputio je proteklog vikenda poziv ministru vanjskih poslova BiH i predsjedniku stranke Narod i pravda (NiP) Elmedinu Konakoviću da gostuje u istoimenoj emisiji na televiziji Hayat.

Kako je u pozivu Konakoviću naveo Avdić, teme razgovora bile bi 115 dana mandata Vijeća ministara BiH i energetski projekti.

Ministar Konaković mogao je jednostavno prihvatiti ili odbiti da sudjeluje u spomenutoj emisiji, što je njegovo legitimno pravo. I odlučio je odbiti, ali je imao i potrebu da svoje odbijanje obrazloži nadugo i naširoko, i to najprizemnijim uvredama na račun novinara Avde Avdića.

„Manipulator i lažov“ koji se spustio u „medijsku kanalizaciju“, medijski reketaš i lešinar, branitelj kriminalne hobotnice – samo su neke od uvreda koje je Avdi Avdiću u podužoj Viber poruci uputio Elmedin Konaković.

Nakon što je istresao sve uvrede koje su mu u tom trenutku pale na pamet, Konaković se dohvatio i agresije na BiH, te je Avdiću spočitao „antipatriotsko“ djelovanje.

Ja simpatije prema tvom radu nemam od trenutka kad si našu časnu obranu od agresije blatio i neargumentovano napadao rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića izjavama kako je podržavao „ljude koji su odrubljivali glave i koji su šljam iz arapskog svijeta“, a došli su da uspostave šerijat. To je jedna od najgorih uvreda na račun naše borbe za suverenu i multietničku BiH ”, napisao je u poruci Avdiću ministar-patriota Konaković.

Konaković je na koncu poručio Avdiću da ima dozvolu da pročita njegovu poruku u TV emisiji, ali u cijelosti, a ne samo neke njene dijelove, „kao što to obično radi“.

Nakon što je pročitao njegovu poruku u emisiji (u cijelosti), novinar Avdić zaključio je kako je to bio "diplomatski odgovor šefa bh. diplomatije".

" Da prevedemo sa diplomatskog jezika: ministar Konaković se ne smije suočiti sa činjenicama. I sada kada smo objavili njegove necenzurisane poruke, upućujemo mu novi poziv za gostovanje - kad god poželi, Elmedin Konaković može biti gost ove emisije. Razumijemo da je šef bh. diplomatije u obavezama. Ipak mora stići na sve sajmove - od lova i robolova do jagodičastog voća. Plus mora gostovati na televizijama gdje prehrabro odgovara na svoja pitanja" , rekao je Avdić. 

Već je odavno poznato da Konaković ne preza od brutalnih verbalnih napada na novinare čije mu se izvještavanje ne dopada, zbog čega je do sada u više navrata javno reagovalo i Udruženje BH novinari.

Nakon što je 23. juna 2021. bačena bomba na objekat firme „ Foto Art “ u Sarajevu vlasnika Gordana Memije, koji je blizak prijatelj Elmedina Konakovića, predsjednik NiP-a i sam Memija su u objavama na društvenim mrežama taj napad doveli u vezu sa tekstovima novinara Avde Avdića o navodnoj povezanosti Memije i članova narko kartela „Tito i Dino“. Konaković je na Facebooku čak otvoreno napisao da za napad smatra odgovornim direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, novinara Avdića “i njihove nalogodavce”.

MUP KS istraživao je ovaj slučaj, ali do danas je ostalo nepoznato ko je stajao iza tog napada. Ta činjenica, međutim, najmanje nije smetala predsjedniku NiP-a Konakoviću da javno optuži novinara Avdića kako je on odgovoran jer je neko odlučio baciti bombu na firmu njegovog prijatelja Memije.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...