ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA BIH: Senaid Memić smijenjen s pozicije ambasadora u Maleziji

Novi ambasador je Edin Jahić

  • Vijesti

  • 22. Maj 2023  22. Maj 2023

  • 0

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj prošle sedmice, s pozicije ambasadora u Maleziji zvanično je smijenjen Senaid Memić, a imenovan je novi ambasador Edin Jahić.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da se Memić, koji se nalazi u pritvoru u Zenici, razriješi dužnosti. 

Novoimenovani ambasador Edin Jahić diplomirao je u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru. Međunarodne odnose je magiatrirao na Univerzitetu u Bolonji, a doktorirao je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu.

Jahić od 2010. godine do danas radi na projektima koje finansiranju i implementiraju EU, UN, EBRD, OECD, SIDA, Vlada Velike Britanije, Holandije, KfW (Njemačke razvojne bake) u svim sektorima i segmentima održivog razvoja na Zapadnom Balkanu, Centralnoj Aziji i Africi.

Podsjetimo, bivši načelnik Općine Ilidža Senid Memić uhapšen je u Sarajevu 11. maja po nalogu Tužilaštva KS. Memić je uhapšen zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

On se sumnjiči za zloupotrebe prilikom davanja dozvola saudijskom investitoru "Malak Group". Investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta na području Ilidže koja uključuje prizemlje i četiri sprata.

Dvije godine kasnije, tačnije u februaru 2015. godine, investitoru se rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, dozvoljava da objekat ima sedam spratova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...