NEČUVENO: Evo šta je sve Milorad Dodik za ruske medije rekao o ratu u Ukrajini…

-To što kolektivni Zapad ne voli Rusiju i njenog predsjednika Vladimira Putina je prirodno, jer on zapadnim zemljama ne obezbjeđuje jeftine resurse, kao što je bilo ranije, kazao je on.

  • Vijesti

  • 23. Maj 2023  

  • 6

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je u Moskvi da se zemlje kolektivnog Zapada sada predstavljaju kao "branitelji ljudi koji stradaju u Ukrajini", ali da nisu zaštitili ljude u drugim zemljama.

"Zašto nisu zaštitili ljude u Siriji, Libiji ili Jugoslaviji kada nas je Zapad bez razloga bombardovao? Ta dvoličnost ne može dugo trajati", rekao je Dodik.

-To što kolektivni Zapad ne voli Rusiju i njenog predsjednika Vladimira Putina je prirodno, jer on zapadnim zemljama ne obezbjeđuje jeftine resurse, kao što je bilo ranije, kazao je on.

-Rusi su nerazumno dugo, godinama, davali jeftin gas Evropi, Njemačkoj, jačajući njihovu ekonomiju, kazao je Dodik, citirajući riječi njemačkog kancelara Olafa Scholza od prije godinu dana, kada je izrazio namjeru da Ukrajini isporučuje "samo šljemove".

"I sve se završilo time što se sada tenkovi Leopard šalju u Ukrajinu. Zašto bismo sada vjerovali u njihove dobre namjere", upitao je Dodik.

"Rusija se mora poštovati, razumjeti i poštovati njena uloga u svijetu", rekao je Dodik za ruski NTV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...