KONAKOVIĆ I CASCONE: Podrška Italije reformskim procesima i značaj institucionalne integracije u Bosni i Hercegovini

Ministar Konaković izrazio je i saučešće i solidarnost Republici Italiji zbog poginulih i povrijeđenih stanovnika regije Emilia Romagna, stradalih usljed obilnih kiša i poplava, kao i žaljenje radi pričinjene štete.

  • Vijesti

  • 23. Maj 2023  

  • 4

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se sa direktorom Ureda za Jadransku regiju i Balkan Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Andreom Casconeom.

Direktor Caskone istakao je dobre odnose dvije zemlje te ponovio podršku koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u njenim nastojanjima da napreduje na putu prema Evropskoj uniji. Istakao je podršku Italije reformskim procesima i značaj institucionalne integracije u Bosni i Hercegovini jer je to veoma značajan uslov za napredak prema partnerskom odnosu sa EU. 

Ministar Konaković je razgovarao sa direktorom Casconeom o promjenama u vođenju unutrašnje i vanjske politike u Bosni i Hercegovini nakon prošlih izbora i nastojanjima kojima se trasira put konkretnim promjenama u zemlji i regionu, sa željom da se intenzivira dijalog i doprinese bržem i boljem razvoju Bosne i Hercegovine u cjelini. Ekonomske reforme istakao je kao neophodne i kao jedan od instrumenata kojim će građanima Bosne i Hercegovine biti jasnije i vidljivije pokazane i dostupne pozitivne promjene a koje bi dovele do ukupne stabilizacije u zemlji.

Naveo je i potrebu za intenzivnijem razvoju infrastrukture, projektima i razvojnim studijama kojima bi se Bosna i Hercegovina u cjelini uskladila sa standardima EU.

Ministar Konaković izrazio je i saučešće i solidarnost Republici Italiji zbog poginulih i povrijeđenih stanovnika regije Emilia Romagna, stradalih usljed obilnih kiša i poplava, kao i žaljenje radi pričinjene štete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...