SKANDAL U SRBIJI: Podignuta optužnica protiv bivše teniserke, uhvaćena sa maloljetnikom u "smartu" punom droge

Osumnjičena se nalazi u pritvoru koji prema posljednjem rješenju suda može trajati do 10. juna 2023. godine.

  • Show

  • 23. Maj 2023  23. Maj 2023

  • 0

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jelene M. (20) zbog sumnje da je zajedno s maloljetnom osobom, prema kojoj se vodi odvojen postupak, po prethodnom dogovoru neovlašteno, radi daljnje prodaje, prenosila opojnu drogu i to oko 8.5 kilograma marihuane, piše Blic.rs.

Optužnicom, koja je predana Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u suizvršilaštvu". Za ovo krivično djelo zapriječena kazna zatvora je od tri do 12 godina.

Postoji opravdana sumnja da se Jelena M. 12. marta ove godine zajedno s maloljetnom osobom odvezla automobilom marke “Smart” do Kopaonika, do mjesta Novo selo i od NN lica preuzela jednu crnu putnu torbu u kojoj se nalazilo ukupno 8.5 kilograma marihuane upakirane u 20 paketa i stavila je u prtljažnik.

Prilikom povratka za Beograd osumnjičene je zaustavila policija i uhapsila ih.

Osumnjičena se nalazi u pritvoru koji prema posljednjem rješenju suda može trajati do 10. juna 2023. godine.

Jelena je povremeno držala satove tenisa, a u automobilu su je prilikom pretresa pronađeni i teniski reketi, pored droge.

Novinari Blica u martu su posjetili kraj iz kojeg dolazi uhapšena tinejdžerica, a susjedi su bili u šoku nakon što su saznali da je prevozila drogu. Mnogi od njih nisu mogli vjerovati da je marihuana njena, jer kako kažu, potiče iz normalne porodice.

"Ona je jedno vrijeme razmišljala da ode u inostranstvo studirati. Imala je povredu ruke, pa se zbog toga prestala profesionalno baviti tenisom i počela trenirati djecu. Šokirala sam se kada sam čula, ne mogu vjerovati da je to njeno. Majka joj je odgajateljica, a otac kamiondžija", ispričala je tada susjeda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...