NOĆ ĆE PROVESTI IZA REŠETAKA: Svi Vizionari pušteni na slobodu osim Abdulaha Skake

Na osnovu zaprimljenih prijava u proteklih nekoliko godina u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.

  • Hronika

  • 23. Maj 2023  23. Maj 2023

  • 1

Više osoba je privedeno u današnjoj akciji “Vizionar”, a među njima je i bivši gradonačelnik, ambasador BiH u Kataru i visokopozicionirani član SDA Abdulah Skaka.

Kako se saznaje, jedini će Abdulah Skaka provesti noć iza rešetaka. Svi ostali su pušteni na slobodu.

Akcija “Vizionar” se sprovodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog – zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Na osnovu zaprimljenih prijava u proteklih nekoliko godina u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.

Tu su brojne afere koje se vežu za njegovo ime i sumnje u namještene tendere prilikom organizacije EYOF-a, izgradnje javne rasvjete do Skakine vikendice u Trnovu, nezakonitog zapošljavanja, projekat dopremanja bolida formule E pokaznog vozila, javlja Klix.

U izvještaju koji je u aprilu prošle godine podnijela gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić o radu prethodne gradske uprave koju je vodio Abdulah Skaka su, prema mišljenju inspektora, utvrđene nezakonitosti i kriminalne radnje prethodne gradske administracije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...