ŠPANSKI MEDIJI: Cristiano Ronaldo želi otići iz Saudijske Arabije

Ugledni španjolski list Mundo Deportivo raspisao se o tome da Ronaldo želi ići iz Al Nassra.

  • Sport

  • 23. Maj 2023  

  • 0

Legendarni nogometaš Cristiano Ronaldo ove je zime potpisao za klub iz Saudijske Arabije, Al Nassr. No, čini se da tamo i nije baš zadovoljan.

Ugledni španjolski list Mundo Deportivo raspisao se o tome da Ronaldo želi ići iz Al Nassra.

“Cristiano Ronaldo ne može više i želi napustiti Al Nassr u Saudijskoj Arabiji. Nije prošlo ni pet mjeseci otkako je stigao u saudijski klub s ugovorom na dvije i pol sezone i s povijesnim ugovorom od 200 milijuna eura za svaku od sezona. Portuglac je shvatio realnost saudijskog kluba i posebno situacije u državi gdje je infrastruktura daleko od modernog društva. Zato ljudi iz njegova okruženja počinju govoriti o tome, žele da ode i vrati se u Europu ili potraži druge izazove”, piše Mundo Deportivo.

Ronaldo je u Al Nassru odigrao 17 utakmica i zabio 13 golova.

Veliku prepreku u Ronaldovoj odluci da ode predstavljao bi ugovor po kojem bi morao isplatiti klub do kraja njegova isteka, kako stoji u Fifinim propisima, ali bi mu prijetila i suspenzija od četiri mjeseca nastupa u bilo kojoj službenoj utakmici.

Naravno, ostaje mu i dalje opcija sporazumnog raskida ugovora. A dok se to ne dogodi, pratite Ronalda večeras od 20.30 sati na SK1 u susretu protiv Al Shababa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...