STARI MOST VEČERAS IPAK NIJE OSVIJETLJEN BOJAMA ZRINJSKOG: Na proslavi pjevali sramne stihove “Nema više dušo mostova…” (VIDEO)

Zrinjski je prije nekoliko dana osvojio Kup BiH u Zenici kada su bili bolji minimalnim rezultatom od gradskog rivala, ekipe Veleža.

  • Društvo

  • 23. Maj 2023  23. Maj 2023

  • 3

U sklopu proslave duple krune mostarskog Zrinjskog, Stari most u Mostaru večeras ipak nije osvijetljen bojama ovog kluba.
Inicijativa o osvjetljavanju Starog mosta potekla je od Hrvatske republikanske stranke (HRS) i izazvala je dosta polemike, ali na kraju nije realizovana, piše Klix.ba.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ranije je pojasnio proceduru, kako bi jasnije dočarao ono što se dogodilo vezano za osvjetaljavanje Starog mosta.

"Kada bilo koji podnositelj zahtjeva odobrenje za projiciranje bilo kojeg simbola i gradonačelnik odobri zahtjev o istome se informira podnositelj zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju no nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja", istikao je Kordić, dodavši da Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikanstvo.

Inače, Zrinjski je večeras u Mostaru organizovao proslavu duple krune ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a na proslavi je bend koji je zabavljao prisutne, zajedno sa okupljenim navijačima pjevao pjesmu “Tiho, tiho teče Neretva, nema dušo više mostova…”.

Od 18 do 20 sati, navijači ovog kluba mogli su se fotografisati s peharima u posebnoj zoni na platou, dok je od 20 sati započeo centralni dio večeri te slavlje s igračima i stručnim štabom.

Do sada su Plemići titule osvajali u sezonama: 22/23, 21/22, 17/18, 16/17, 15/16, 13/14, 08/09 i 04/05.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...