LUDNICA U FINIŠU PRIMERE: Potop Barcelone protiv jedne od najgorih ekipa, još gore vijesti za gradskog rivala…

Do kraja utakmice Robert Lewandowski je u 84. minuti na dodavanje Frenkieja de Jonga tek ublažio poraz Barce.

  • Sport

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Ekipa Barcelone je u rezultatski nevažnoj utakmici izgubila 3:1 na gostovanju kod Real Valladolida u 36. kolu La Lige. Xavijevoj ekipi  to je drugi poraz u nizu nakon što je osigurala titulu prvaka, dok je Valladolid prekinuo seriju od pet poraza i tako se izdigao iz zone ispadanja.

Barcelona je nastupila u poprilično jakom sastavu, ali već se u drugoj minuti našla u zaostatku nakon što je Andreas Christensen glavom savladao svog golmana Marc-Andrea ter Stegena. Dvadeset minuta kasnije Cyle Larin odveo je domaće na 2:0 pogotkom iz kaznenog udarca.

U drugom dijelu Valladolid se uglavnom oslanjao na napade iz kontri te je iz jednog takvog stigao do 3:0. Gonzalo Plata poentirao je na Larinovu asistenciju. Do kraja utakmice Robert Lewandowski je u 84. minuti na dodavanje Frenkieja de Jonga tek ublažio poraz Barce.

Loše su to vijesti i za Barcinog gradskog rivala Epanyol koji se nakon pobjede Valladolida nalazi na predzadnjem mjestu sa 34 boda i prijeti mu ispadanje iz lige.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...