ABAZOVIĆ UGOSTIO MINISTRA HELEZA: "Navijamo za regionalnu stabilnost i podržavamo rješavanje otvorenih pitanja"

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da Bosni i Hercegovini želi postizanje šireg društvenog konsenzusa oko brojnih pitanja i da u pozitivnoj atmosferi i dijalogu, bez tenzija i teških riječi iznađe rješenja koja su održiva.

  • Regija

  • 24. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je Zukana Heleza ministra odbrane Bosne i Hercegovine.

Zajednički je konstatovano da su odnosi prijateljski ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU.

„Navijamo za regionalnu stabilnost i podržavamo rješavanje otvorenih regionalnih pitanja, smatrajući da će njihovo zatvaranje stvoriti prostor za teme poput ekonomije, investicija, ulaganja i turizma”, naglasio je Abazović dodajući tezu da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina dvije prijateljske države.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da Bosni i Hercegovini želi postizanje šireg društvenog konsenzusa oko brojnih pitanja i da u pozitivnoj atmosferi i dijalogu, bez tenzija i teških riječi iznađe rješenja koja su održiva.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH je zahvalio Crnoj Gori na, kako se navodi u saopštenju, stoprocentnoj podršci kada su u pitanju evropske i evroatlantske integracije. Helez je tokom sastanka predložio unapređenje saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti i mogućnost korišćenja vojnih poligona BiH od strane crnogorskih vojnika.

Ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić istakao je zadovoljstvo zbog posjete delegacije Bosne i Hercegovine ističući važnost regionalne stabilnosti i njegovanja dobre saradnje na Zapadnom Balkanu. Adžić je čestitao Bosni i Hercegovini na postignutom na putu evropskih integracija, dodajući da u tome imaju bezrezervnu podršku Crne Gore i da dvije države streme istom cilju, prenosi Antena M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...