VOĐA RUSKIH PARTIZANA POSLAO PORUKU PUTINU: "Vidjet ćemo se opet..."

Rusija je na početku okrivila Ukrajinu za upad i navela da je 70 napadača ubijeno ili potisnuto.

  • Svijet

  • 25. Maj 2023  

  • 0

Grupa koja tvrdi da stoji iza nedavnog napada u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod rekla je da će pokrenuti nove napade. Denis Kapustin (također poznat kao Denis Nikitin), zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa, rekao je:

"Vidjet ćemo se opet s ruske strane. Ne mogu otkriti te stvari koje dolaze, ne mogu otkriti ni smjer. Granica je prilično duga, ali opet će biti mjesta gdje će se stvari zahuktati."

Rekao je da su njegovi borci protiv Putina držali "oko 42 kvadratna kilometra" ruskog teritorija, dodavši: "Mi se borimo za slobodu, borimo se protiv nepravde, dakle, borimo se protiv torture, borimo se protiv užasnih djela policijske brutalnosti."

Rusija je na početku okrivila Ukrajinu za upad i navela da je 70 napadača ubijeno ili potisnuto.

Upitan o izvještajima zapadnih medija da je njegova milicija koristila američku vojnu opremu, odbio je odgovoriti direktno. “Tačno znam odakle mi oružje. Nažalost, ne od zapadnih partnera”, rekao je.

Washington istražuje izvještaje da je Ukrajina koristila američka vozila unutar Rusije, rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće John Kirby.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...